میناکاری دندان

میناکاری دندان چیست و چه کاربردی دارد

سخت ترین و سفت ترین قسمت موجود در بدن، مینای دندان است. مینای دندان از برخی از مواد معدنی ساخته شده است. این مواد معنی موجب محکم شدن و سفت شدن این بخش از بدن شده اند. نقش مینای دندان آن است که از پوسیدگی ها و خطرات احتمالی که برای دندان به وجود می ایند جلوگیری کند. با این حال برخی موارد وجود دارد که باعث میشود مینای دندان از بین برود و یا اسیب ببیند. برای این منظور درمانی به نام میناکاری دندان به وجود امده است. در ادامه به معرفی بیشتر مینا کاری و دلالیل از بین رفتن مینای دندان سخن میگوییم.

میناکاری دندان ها چست

زمانی که برای مینای دندان مشکلاتی به وجود می اید، با توجه به نوع و شدت مشکل به وجود امده، میتوان اقداماتی را برای ترمیم آن ها انجام داد. از پر کردن دندان های سطحی گرفته تا ایمپلنت و یا گذاشتن روکش لمینت. همه این موارد بخشی از اقداماتی است که برای درمان مینای دندان و یا مینا کاری به کار میرود.

چه عواملی باعث فرسایش مینای دندان ها خواهد شد

زمانی که یک محیط اسیدی و یا یک اسید موجب از بین رفتن مینای دندان شود، فرسایش دندان اتفاق می افتد. این فرسایش میتواند دلایل زیادی داشته باشد که برخی از ان ها عبارت اند از:

  • استفاده بیش از حد از نوشیدنی هایی مانند نوشابه.
  • استفاده از غذا هایی که حاوی قند زیادی است.
  • برخی اب میوه های پر قند.
  • خشکی دهان و کم شدن میزان ترشح بزاق دهان.
  • وجود مشکلات ژنتیکی
  • استفاده از داروهای مانند انتی هیستامین و یا اسپرین به مقدار زیاد.
  • دندان قروچه و سایدن دندان ها با هم دیگر.
  • به وجود امدن مشکلات گوارشی.

علائم فرسایش مینای دندان کدام اند

از علائم و جدی ترین مشکلاتی که افراد در هنگام فرسایش دندان با ان ها موجه میشوند، داشتن دندان در شدید در هنگام خوردن غذاها و یا نوشیدنی ها سرد و گرم و… است. این نوع از حساسیت ایجاد شده در دندان میتواند با توجه به مشکل هر دندان متفاوت باشد. اما به طور کلی فرسایش دندان ها میتواند دلایل و علائم زیادی داشته باشد که برخی از این ها دلایل و نشانه ها عبارت اند از:

به وجود امدن حساسیت دندانی

حساسیت داشتن دندان ها به غذا ها و نوشیدنی های سرد و گرم و یا خوردن غذا های شیرین و ترش، میتواند نشانی از وجود فرسایش دندان ها باشد.

شاید برای شما جالب باشد: علائم بیماری لثه چیست و چگونه می‎‌توان آن را درمان کرد؟

تغییر رنگ دندان ها

نمایان شدن عاج دندان و یا تغییر رنگ دندان میتواند یکی دیگر از نشانه هایی باشد که به ما میگویید مینای دندان دچار فرسودگی شده است.

میناکاری

شکسته شدن دندان ها و یا ترک خوردن آن ها

به دلیل فرسایش و یا اسیب دیدن مینای دندان، دندان ها میتوانند ظاهری نامنظم تر و یا فشرده تر داشته باشند. هم چنین وجود ترک ها و یا شکستگی ها بر روی دندان میتواند نشانه ای برای اسیب دیدن مینای دندان باشد.

به وجود آمدن فرورفتگی در دندان ها

ظاهر شدن برخی از تورفتگی ها بر روی مینای دندان میتواند بیانگر فرسایش و یا وارد شدن اسب به مینای دندان باشد.

آیا مینای دندان های اسیب دیده قابل ترمیم است

مینای دندان ها به دلیل اینکه از مواد معدنی تشکیل شده اند، در صورتی که اسیب ببینند، ترمیم و درمان نخواهند شد. به این دلیل که عملا یک بافت زنده در بدن هستند.  اما امروزه با پیشرفت علم و فناوری، دندان پزشکان با استفاده از برخی روش ها که به اصطلاح به آن ها میناکاری دندان میگویند. اقدام به درمان و ترمیم این دندان های اسیب دیده میکنند.

میناکاری دندان به چه صورت انجام می شود

برای انجام مینا کاری و ترمیم مینای دندان های اسیب دیده، راه ها و روش های مختلفی وجود دارد. هر کدام از این روش ها با توجه به میزان اسیب دیدگی دندان به کار میروند. در ادامه مطلب به معرفی برخی از این روش ها میپردازیم.

استفاده از میناکاری دندان برای مشکلات سطحی

اگر بخش کوچکی از مینای دندان اسیب دیده باشد و مشکلاتی که برای مینای دندان به جود آمده است سطحی باشند. میتوان با استفاده از برخی روش های میناکاری، اقدام به برطرف کردن آن ها کرد. این مدل از درمان غالبا برای درمان مشکلاتی مانند روی هم قرار گرفتن دندان ها و یا ناهمواری ها استفاده میشوند.

 کامپوزیت ونیر یکی از روش های میناکاری دندان

کامپوزیت ونیر، برای اصلاح برخی مشکلات مانند، شکستگی دندان، کوتاهی دندان، ساییدگی، رفع تراش خودن دندان ها، فاصله بین دندانی و … استفاده میشود. این کامپوزیت ها که غالبا از جنس رزین هستند، توسط یک چسب بسیار قوی برروی دندان ها چسبیده میشوند. هرچند از این روش درمانی برای اصلاح برخی مشکلات گفته شده استفاده میشود. اما این روش های درمانی برای اصلاح و به وجود اوردن تغییر های بنیادین در طرح لبخند نیستند.

این کاپوزیت ها معمولا عمری بالغ بر 8 الی 10 سال را دارند. بعد از سیاه شدن و با خراب شدن این کامپوزیت ها میتوان اقدام به تعویض ان ها کرد.این روش درمانی، نیازمند صرف زمان زیادی نیست. معمولا میتوان، طی یک جلسه درمانی آن را انجام داد.

 مینا کاری به روش باندینگ دندان

از روش باندینگ معمولا برای پر کردن قسمت های خالی و فاصله میان مینای دندان ها استفاده میشود. این روش درمانی هم از جنس کامپوزیت است که میتوان ان ها را با استفاده از چسب های مخصوص در مدت زمان کمی به دندان ها چسباند. از این روش درمانی میتوان برای ترمیم دندان های لب پریده و یا اصلاح دنان های شکسته استفاده کرد. مزیت این روش درمانی نسبت به سایر روش ها، ارزان بودن و کم قیمت بودن آن است.

استفاده از روکش یا تاج دندان برای دندان های اسیب دیده

در حالت هایی که ممکن است، مینای دندان بر اثر پوسیدگی و یا اسیب های شدید، از بین رفته باشد، از روکش دندان استفاده میکنند. در این روش، دندان پزشک، ابتدا قسمت های اسیب دیده و پوسیده مینای دندان را تراش میدهد. سپس قالب دندان را گرفته و از روی قالب روکشی از جنس طلا و یا نقره و یا حتی سرامیک برای بیمار درست میکند.  بعد از ساخته شدن قالب اقدام به نصب آن برروی دندان ها میکنند.

راه های مراقبت از مینای دندان کدام اند

عدم رعایت برخی نکات بهداشتی و مراقبتی، میتواند باعث از بین رفتن مینای دندان شود و شما را با مشکلات جدی رو به رو کند. مصرف الکل و دخانیات، رژیم نامناسب غذایی، عدم رعایت بهداشت دندان از جمله دلایلی هستند که باعث میشوند مینای دندان ها از بین بروند. از همین روی، باید برای داشتن دندان هایی سالم این نکات بهداشتی و مراقبتی را رعایت کنید.

دلایل استفاده از مینا کاری دندان چیست

تا الان متوجه شدید که مینای دندان میتواند چه نقش مهم و حیاتی برای سلامتی و زیبایی دندان های شما داشته باشد. پس حفظ و مراقبت از آن ها در اولویت است. اما اگر به هر دلیلی مینای دندان شما اسیب دید و یا از بین رفت، شما باید با استفاده از روش های درمانی، آن ها را ترمیم کنید تا از بروز مشکلات جدی تر برای دهان و دندان های خود جلوگیری کنید. یکی از روش های درمانی که برای ترمیم مینای دندان اسیب دیده استفاده میشود، مینا کاری دندان است.

میناکاری

روش های پیشگیر از فرسوده شدن مینای دندان کدام اند

برای پیش گیری از فرسایش دندن ها روش های مختلف و زیای وجود دارد که برخی از این روش ها عبارت اند از:

  • بعد از غذا خوردن دهان را بشویید.
  • تا یک ساعت بعد از خوردن غذا حتما دندان های خود را مسواک بزنید.
  • از لبنیات به مقدار بیشتری استفاده کنید.
  • از نوشیدنی ها و غذا های قندی کم تر استفاده کنید.
  • برای مسواک زدن از خمیر دندان هایی که حاوی فلوراید است استفاده کیند.
  • استفاده کردن از دهانشویه ها.
  • هر چند وقت یک بار برای معاینه دندان های خود به کلینیک های دندان پزشکی مراجعه کنید.

امیدوارم که از خواند این مقاله لذت برده باشید و ما توانسته باشیم که اطلاعات مفید و ارزشمندی را در زمینه میناکاری دندان به شما ارائه کرده باشیم.

اگر نظر و یا پیشنهادی درباره این مقاله دارید، نظر و تجربیات خود را در زمینه مینا کاری دندان با ما به اشتراک بگذارید تا سایر کاربران هم از تجربیات شما در این زمینه استفاده کنند.

همچنین اگر سوالی دارید میتوانید، سوال خود را در قسمت کامنت ها بپرسید، تا ما در کلینیک دکتر لیلا عطایی پاسخگوی سوال شما باشیم.

فهرست