ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان برای بیماران بی دندان

از دست دادن دندان ها بر عواملی مثل هضم غذا ، جویدن ، زندگی اجتماعی ، گفتار و ظاهر تاثیر گذار است. همچنین ، از دست دادن بعضی یا همه دندان ها را بر اثر از دست دادن توانایی جویدن می دانند.

عدم حفظ دندان ها و مراقبت از آن ها، عواقبی مانند پروتز دندان ها و از دست دادن را ناشی می شود. عمومی ترین روش هایی که در راستای درمان ایمپلنت دندان به کار گرفته می شود ، باعث بهبودعملکرد جویدن و غیره می شود.

برای آشنایی با موضوع انواع مواد سازنده در ایمپلنت ها به مقاله انواع مواد سازنده ایمپلنت دندان  رجوع کنید.

پروتزهای ثابت

یکی از روش های درمان ایمپلنت دندان ، استفاده از پروتز ثابت می باشد. در یک فک بی دندان می توان 4 تا 6 یا حداکثر 8 ایمپلنت قرار داد. پروتزها همانند دندان های طبیعی عمل می کنند و باعث راندمان بالا در عمل جویدن و غیره شود همچنین باعث ایجاد زیبایی می شوند.

با توجه به آناتومی بیمار، تعداد ایمپلنت ها تشخیص داده می شود. حداقل ترین تعداد قرارگیری ایمپلنت ها 4 عدد می باشد. قبل از انجام عمل ، ابتدا معاینه کامل انجام می گیرد ، سپس برنامه ریزی درمان صورت گرفته ، توموگرافی کامپیوتری سه بعدی تهیه می شود ، و بعد آماده سازی راهنمای جراحی و دیگر مراحل انجام می گیرد.

در مرحله کاشت ایمپلنت ، پروتزهای موقت قرار می دهند. در مراحل بعد پروتزهای ثابت را جایگزین پروتزهای موقت می کنند. پروتزهای ثابت از پلاستیک تقویت شده با فلز ، پرسلن ذوب شده به فلز یا زیرکونیای تمام سرامیک جایگزین می شود. مدرن ترین روش پروتز در بیمارانی که تمام یا اکثر دندان خود را از دست داده اند ، استفاده از پلیمر می باشد که دارای جنس با دوامی هستند.

ایمپلنت دندان -ترمیم دندان

تعداد ایمپلنت ها برای پروتزهای ثابت قوس کامل

مهم ترین نکته ، مشخص کردن تعداد ایمپلنت های که در پروتزهای ثابت قوس کامل در فک بالا و فک پایین است. می خواهیم بدانیم آیا مدت زمان ماندگاری ایمپلنت و پروتز ، در پروتزهایی که حداقل پنج ایمپلنت یا بیشتردارند با پروتزهایی که حداکثر پنج ایمپلنت دارند ، متفاوت است ؟

طبق مطالعات انجام گرفته ، مشخص شد حداکثر تعداد ایمپلنت گزارش شده برای گروه ” حداکثر پنج ” ، 4 ایمپلنت برای فک بالا و 3 یا 4 ایمپلنت برای فک پایین در نظر گرفته شده است . ولی در گروه  ” حداقل پنج یا بیشتر ” حداکثرترین تعداد ایمپلنت در فک بالا 6 می باشد و در فک پایین 5 می باشد.

نتایج حاصل از این بررسی بیان می کند ، استفاده از پنج ایمپلنت یا بیشتر در هر فک در مقابل استفاده کمتر از پنج ایمپلنت در هر فک ، برای پشتیبانی از پروتزهای فک بالا و پایین ، میزان زمان ماندگاری و عمر یکسانی دارند.

پروتز متحرک

یکی از روش های درمان ایمپلنت دندان ، استفاده از پروتز متحرک می باشد. پروتزهای متحرک سبب ایجاد زیبایی می شود و همچنین قرار گیری ثابت روی ایمپلنت را فراهم می کند. مراقبت پروتزهای متحرک بسیار راحت می باشد ، چون پروتزها در خارج از دهان شست و شو و تمیز می شوند. در این روش چهار ایمپلنت برای فک بالا و دو یا چهار ایمپلنت در فک پایین به کار می برند. پروتزهای موقت را بعد از کاشت ایمپلنت قرار می دهند. پروتزهای موقت باعث عدم پوشاندن کام و جلوگیری از اسپاسم حنجره می شود. با کمترین تعداد ایمپلنت هم می توان بهبودی در عملکرد جویدن ایجاد کرد.

پروتزهای متحرک روی مینی ایمپلنت

این روش درمانی ایمپلنت به صرفه ترین روش ها می باشد. زیرا در این روش از اباتمنت جداگانه استفاده نمی کنند. زمانی که بخشی از بافت استخوان از بین برود و ایمپلنت های معمولی به روش های ترمیم جراحی یا تقویت استخوان ، نیاز داشته باشد ، در این مواقع پروتزهای متحرک مینی ایمپلنت کارآمد می باشد. مینی ایمپلنت دارای قطر بسیار کوچکی ، حدودا 2 میلی متر می باشد ، به این دلیل استفاده از روش تقویت استخوان ضروری نمی باشد.

این پروتزها از لحاظ زیبایی ظاهری جذاب دارند و پایدار می باشند ، امکان دارد بعد از کاشت ایمپلنت ، پروتزهای موقت قرار دهند. پروتزهای مینی ایمپلنت علاوه بر مقرون به صرفه بودن ، سریع انجام می شوند و بیمار در مدت زمان کوتاهی دارای پروتزهای متحرک می شوند همچنین مراقبت از آنها آسان می باشد.

ایمپلنت دندان - دکتر لیلا عطایی
ایمپلنت دندان – دکتر لیلا عطایی

ماندگاری ایمپلنت

هدف از ایمپلنت دندانی ترمیم دندان های از بین رفته ، جهت افزایش سطح اعتماد به نفس و ایجاد لبخند زیبا و به کار گیری از ساختمان دهان و صورت می باشد. دندان های از دست رفته می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در دهان شما شود از قبیل تحلیل استخوان ، افتادن دندان ها ، کاهش کیفیت زندگی .

زمانی که دندانی از دست می رود ، فضایی در دهان ایجاد می شود ، در این صورت دندان های سالم باقیمانده جابه جا می شوند ، به این روند دریفت دندان می گویند. ای جابه جایی ها باعث ایجاد فضای زیادی می شود که فرم گونه ها و فک شما را تغییر می دهند ، همچنین کج شدن دندان ها و احتمال گیر کردن تکه های غذا در بین دندان ها می شود.

زمانی که از سیستم ایمپلنت مناسبی انتخاب نکنید امکان از دست دادن استخوان رخ می دهد و زمانی که  خوراکی سفتی را بجوید سبب کاهش اسخوان می شود و بر ساختار ظاهری صورت و دهان شما تاثیر به سزایی می گذارد. در این صورت از لبخند زدن متنفر می شوید و این عامل سبب کاهش کیفیت زندگی شما می شود. بنابراین استفاده از ایمپلنت های دندانی جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته  می شود و حرکتی عالی برای بهبود روند سلامتی شما می شود.

مزایای ایمپلنت در مقابل کاشت دندان

انجام جراحی ایمپلنت دندان دارای مزایای بسیاریاست از جمله :

درصد عملکرد بهتر نسبت به دندان مصنوعی

عمل جویدن و گاز گرفتن را بدون لغزش انجام می دهد

استخوان به راحتی می تواند به رشد خود انجام دهد

استفاده از ایمپلنت راحت تر و کاربردی تر است

عدم فشار به دندان های مجاور

داشتن مراقبت آسان مانند دندان های طبیعی

داشتن ماندگاری یک عمر

عدم پوسیدگی

ساختار و ظاهر صورت و استخوان فک را حفظ می کنند

ایمپلنت ها همانند دندان های معمولی عمل می کنند

یکی از معایب ایمپلنت های دندانی ، داشتن هزینه زیاد می باشد. که با گذشت زمان مقرون به صرفه می شود. همچنین باید موارد خاصی مانند داشتن لثه ها و استخوان های سالمی داشت.

ارائه خدمات ایمپلنت دندان توسط دکتر لیلا عطایی

دکتر لیلا عطایی با داشتن تجربه و فناوری های مدرن ، امکان ارائه خدمات سریع و موثری از قبیل : ترمیم دندان ، ایمپلنت دندان ، بازسازی خط لبخند، روت کانال تراپی ، و غیره در محیطی کاملا بهداشتی و با وسایل ضد عفونی شده ، می باشد.

 

فهرست