بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان چیست و چگونه انجام میشود

عوامل متعددی هستند که میتواند باعث زرد شدن و یا تغیر رنگ دندان بشوند. برخی از عادت های ناصحیح غذا خوردن و یا افزایش سن میتواند به مرور زمان باعث تغیر رنگ دندان ها شوند. علاوه بر این، سیگار کشیدن، خوردن قهوه و چایی به مقدار زیاد، خوردن غذا های پر ادویه و … میتوانند باعث تغیر رنگ دندان و یا زرد شدن آن ها شود. روش های مختلف و متعددی برای سفید کردن دندان ها وجود دارد. یکی از این راه ها و روش ها، بلیچینگ دندان است.

بلیچینگ دندان یکی از راه های کم درد، سریع و کم هزینه برای سفید کردن دندان ها است. بلیچینگ به راه ها و روش های مختلفی انجام میشود که در این مقاله سعی در بررسی و معرفی انواع آن ها داریم. پس اگر قصد سفید کردن دندان های خود را دارید تا اخر این مقاله با ما همراه باشید.

بلیچینگ دندان

علت تغییر رنگ دندان‌ها چیست

یکی از اصلی ترین و شایع ترین دلایل تغییر رنگ دندان ها، به مواد خوراکی و نوشیدنی که در طول روز استفاده میکنیم بستگی دارد. برای اینکه احتمال تغییر رنگ دندان ها را کاهش دهیم بهتر است که، خوردن مواد غذایی مانند سس گوجه، چای سبز، قهوه، شکلات و … را تا جای ممکن کاهش دهیم. هر چند عوامل زیاد و متعددی برای تغییر رنگ دندان ها و زرد شدن آن ها وجود دارد. اما با کاهش و به حداقل رساندن مواد های غذایی که گفته شد میتوانید از تغییر رنگ دندان های خود تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.

برخی دیگر از عواملی که باعث تغییر رنگ دندان ها و یا زرد شدن آن ها میشوند عبارت اند از:

  • استعمال سیگار و قلیان
  • وجود ترک‌های بسیار ریز در مینای دندان که باعث جذب ذره های ریز غذا و تغییر رنگ دندان ها  می‌شود
  • روش های درمان سرطان با استفاده از شیمی درمانی و پرتو درمانی
  • فشار دادن دندان ها به یک دیگر و یا همان دندان قروچه که موجب تغییر رنگ لبه دندان‌ها خواهد شد
  • مصرف داروهای خاص نظیر تتراسایکلین و آنتی‌بیوتیک در سنین کم و در زمان رشد دندان‌ها
  • عوامل ژنتیکی

شاید برای شما جالب باشد: باندینگ دندان چیست و چه روش هایی دارد؟

روش‌های بلیچینگ دندان کدام اند

بلیچینگ و سفید کردن دندان ها به طور کلی به دو روش انجام میشود

  •  سفید کردن دندان ها در مطب دندان پزشکی
  • بلیچینگ و سفید کردن دندان ها در خانه

بلیچینگ دندان

بلیچینگ در مطب یا کلینیک دندانپزشکی

در این روش از سفید کردن دندان ها و بلیچینگ، سفید کردن دندان در مطب دندان پزشکی انجام میشود. این روش از بلیچینگ با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص و غلیظ، توسط متخصص بلیچینگ و در مدت زمات کمی انجام خواهد شد. در این روش درمانی، دندان پزشک یک ماده اسیدی و بعد از آن یک محلول اکسید کننده به مینای دندان ها میزند. بعد از انجام این کار، دندان را در معرض تابش لیزر قرار خواهند داد.

جلسه های درمانی بلیچینگ غالبا بین 30 الی 60 دقیقه به طول خواهد انجامید. این جلسه ها باید سه تا چهار بار در هفته تکرار شوند. مواد مورد استفاده در بلچینگ دندان ها میتواند باعث ایجاد درد و یا حساسیت در دندان ها و لثه شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید به دندان پزشکی مراجعه کنید که پزشک مهارت و تجربه کافی را داشته باشد. برای جلوگیری و عدم برخورد مواد مورد استفاده در بلچینگ با دندان ها، معمولا ژل های محافظت کننده را با یک نور ابی و درتمام طول مدت زمان بلیچینگ، روی دندان ها قرار میدهند.

سفید کردن دندان ها و یا بلچینگ در مطب دندان پزشکی هزینه بیشتری را نسبت به بلیچینگ دندان در خانه خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که این هزینه میتواند با توجه به موادی که در انجام این فرایند استفاده میشود متفاوت باشد. این روش در مدت زمان بسیار کم تر و کوتاه تری نسبت به بلیچینگ در خانه خواهد بود.

بلیچینگ در خانه چه گونه انجام میشود

یکی دیگر از روش های بلیجینگ و سفید کردن دندان ها، بلیجینگ در خانه است. این مدل از بلیجینگ هرچند زیر نظر پزشک است. اما در خانه و توسط خود فرد انجام خواهد شد. برای این منظور قالبی از دندان های فرد تهییه میشود. این قالب در لابراتوار ساخته میشود و ظاهری شبیه به نایت گارد دارد. نوع ماده ای که در این روش برای سفید کردن دندان ها استفاده میشود با موادی که در مطب و توسط دندان پزشک انجام میشود متفاوت است.

بعد از ساخته شدن قالب، ژل بلیچینگ را داخل آن میریزند و قالب را روی دندان های فرد قرار میدهند. این رویه درمانی بین یک الی دو هفته طول خواهد کشید. در این روش قالب را باید به مدت 1 الی6 ساعت روی دندان ها قرار داد. این مدت زمان میتواند با توجه به شرایط دندان هر فرد، متفاوت باشد. توجه داشته باشید که در این روش، قالب هر بار روی دندان های یکی از فک ها قرار میگیرد. این روش درمانی مقداری زمان بر خواهد بود. پس اگر قصد دارید که در زمان سریع تری، دندان های خود را سفید کنید. بهتر است که در مطب دندان پزشکی اقدام به انجام این کار کنید. نکته قابل توجه آن است که انجام دادن بلیچینگ در خانه کم هزینه تری از انجام بلیچینگ در مطب دندان پزشکی خواهد داشت.

مراحل استفاده از قالب ها و ژلهای سفید کننده در بلیچینگ خانگی

اول: در مرحله اول از انجام بلیچینگ و سفید کردن دندان ها باید ابتدا، اقدام به تمیز کردن دندان ها با استفاده از مسواک و یا نخ دندان کنید.

دوم: در این مرحل باید که نوک سرنگ را متصل کنید.

سوم: در مرحله سوم باید ژل سفید کننده را بر روی لبه ها خارجی قالب، و در داخل حفرهای آن بریزید. سپس با استفاده از نوک سرنگ،ژل سفید کننده را بر روی آن پخش کنید.

چهارم: در این مرحله شما باید قالب اغشته به ژل سفید کننده را بر روی دندان های خود قرار دهید. در انجام این کار حواستان باشد که قالب را به درستی بر روی دندان های خود قرار داده و از بیرون زدن ژل از قالب جلوگیری کنید.

اگر ژل سفید کننده از قالب بیرون زد. با استفاده از یک مسواک خشک، بیرون زدگی ها را تمیز کنید. اگر لثه ها بر اثر برخورد با ژل سفید کننده، سفید شدند و تغییر رنگ دادند، جای نگرانی نیست. این تغییر رنگ بعد از گذشت 5 الی 10 دقیقه برطرف خواهد شد و رنگ لثه ها به رنگ قبلی خود باز خواهد  گشت.

پنجم: در این مرحله باید بعد از سپری شدن 15 دقیقه، قالب ها را از روی دندان خارج کنید و لثه و دندان های خود را با استفاده از مسواک بشویید.

نکته قابل توجه آن است که، بیشتر از 15 دقیقه، قالب را بر روی دندان های خود نگه ندارید. نگه داشتن قالب بیش از 15 دقیقه تاثیری بر سفید تر شدن دندان های شما نخواهد داشت. بسیاری از افراد تصور میکنند که اگر زمان بیشتری از قالب استفاده کنند، دندان های آن ها سفید تر میشود. باید بگوییم این عقیده بسیار اشتباه و نادرست است.

مرحله ششم: در مرحله ششم و اخر، بعد از خارج کردن قالب از رو دندان ها. اقدام به تمیز کردن قالب کنید. قالب را با استفاده از آب سرد کاملا تمیز کنید و برای استفاده بعدی در جای خشک و خنکی قرار دهید.

 

بلیچینگ دندان

مزایای بلیچینگ دندان چیست

  • این روش از بقیه روش های سفیده کردن دندان، ساده تر و راحت تر است.
  • این روش از سایر روش ها کم خطر تر است و خطری شما را تهدید نخواهد کرد.

معایب بلیچینگ دندان چیست

  • این روش ماندگار و همیشگی نیست. سفیدی دندان ها بعد از مدتی و با رعایت نکردن نکات بهداشتی و مراقبتی از بین خواهد رفت و مانند قبل خواهد شد.
  • این روش ممکن است باعث ایجاد حساسیت در لثه و دندان ها شود. اما این حساسیت دائمی نیست و بعد از گذشت مدتی از بین میرود.
  • سفید شدن دندان ها و نتیجه حاصل از بلیچینگ یکسان نبوده و با توجه به شرایط هر فرد، میزان سفید شدن دندان ها میتواند متفاوت باشد.

توجه داشته باشید که اگر دندان های شما جرم گرفته و یا پوسیده است. قبل از انجام بلیچینگ باید اقدام به برطرف کردن پوسیدگی و جرم گیری دندان های خود نمایید.

همچنین اگر از مواد سفید کننده به مقدار زیادی استفاده شود میتواند به دندان های شما اسیب برساند.

به طور کلی میتوان گفته که این روش سفید کردن دندان نسبت به سایر روش ها بی خطر تر است و هزینه کم تری دارد. اما میزان ماندگاری آن در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و مراقبتی میتواند کاهش پیدا کند. این روش همیشگی نیست و نیاز به جلسات تمدید دارد تا دندان ها سفیدی خود را حفظ کنند. اگر نکات بهداشتی و مراقبتی که پزشک در اختیار شما قرار خواهد داد را رعایت کنید. میتوانید تا چند سال دندان های سفید و تمیزی داشته باشید.

امیدوارم که خواندن این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید.

اگر سوال و یا نظری دارید، سوال خود را در قسمت کامنت ها از ما بپرسید تا ما در کلینیک دکتر لیلا عطایی پاسخگوی سوال شما باشیم.

فهرست