جرم گیری دندان

چرا به جرم گیری دندان نیاز داریم

جرم گیری دندان - پاکسازی عمیق دندان

جرم گیری دندان به طور معمول برای کمک به بیماران مبتلا به بیماری لثه و تجمع بیش از حد جرم روی دندان انجام می شود. پاکسازی سطح دندان را جرم گیری می نامند. اگر دندانپزشک شما جرم گیری را برای دندان های شما پیشنهاد می کند، پس حتما مفید خواهد بود.

جرم گیری در حقیقت یک نوع تمیز کردن دندان است که به زیر خط لثه می رسد تا رسوب دندان را از بین ببرد. روند جرم گیری و صاف کردن ریشه دندان ها اغلب به عنوان پاکسازی عمیق یاد می شود. این درمان فراتر از نظافت عمومی است که بخواهید خودتان انجام دهید.

برای اینکه در مورد بیماری لثه بیشتر بدانید میتوانید به مقاله علائم بیماری لثه چیست و چگونه می‎‌توان آن را درمان کرد؟ مراجعه کنید.

چه زمانی جرم گیری دندان ضروری است؟

اغلب افراد با مشکل جرم روی دندان دچار هستند. بزاق ، باکتری ها و پروتئین های موجود در دهان شما یک لایه نازک تشکیل می دهند که تقریباً دندان های شما را می پوشاند. وقتی غذا می خورید، ذرات ریز، اسیدها و قندهای موجود در غذا به سطح دندان و لثه می چسبند و باعث ایجاد تجمع روی دندان ها می شود که به آن جرم می گویند.

باکتری های موجود در این جرم می توانند باعث بیماری لثه و پوسیدگی دندان شوند. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن منظم دندان به شما کمک می کند تا  از جرم گیری مجدد جلوگیری شود.

اگر لثه های سالم دارید، بافت محکمی در اطراف دندان قرار می گیرد و از جرم گرفتن آن جلوگیری می کند. با این حال، اگر به بیماری لثه دچار شوید، این بافت شل می شود. لثه های سالم فقط 1 تا 3 میلی متر زیر خط لثه به دندان متصل می شوند. با شروع بیماری لثه، تجمع جرم ها بیشتر می شود. در نهایت مشکلات شما را بدتر کرده و علائمی مانند بوی بد دهان ایجاد می کند.

اگر ضخامت جرم دندان شما حدود 4 میلی متر یا بیشتر باشد، احتمالاً دندانپزشک جرم گیری دندان را برای برداشتن آن از زیر لثه و کمک به درمان بیماری لثه به شما توصیه می کند.

روشهای جرم گیری و پاکسازی دندان

جرم گیری دندان شامل برداشتن دقیق باکتری ها از سطح دندان در زیر خط لثه است. دو روش اساسی برای پاکسازی عمیق دندان وجود دارد.

اگر دندانپزشک شما از وسایل دستی استفاده می کند، جرم را از دندان با استفاده از یک ابزار فلزی که به عنوان جرم گیر و کورت دندان شناخته می شود، جدا می کند. دندانپزشک این ابزار نازک را زیر خط لثه قرار می دهد تا جرمی را که مسواک شما نمی تواند به آن دسترسی پیدا کند،از بین ببرد.

دندانپزشک ممکن است از ابزار اولتراسونیک برای مقیاس گذاری دندان های شما استفاده کند. این ویژگی دارای نوک فلزی ارتعاشی همراه با اسپری آب سرد است.

عمل جرم گیری معمولاً با روشی موسوم به پاکسازی سطح ریشه نامیده می شود. پاکسازی ریشه برای رسیدگی به سطح ریشه دندان به صورت عمیق انجام می شود. این کار همان پیمایش سطح دندان می باشد.

جرم گیری دندان می تواند ناراحت کننده باشد، به ویژه اگر لثه های حساسی دارید. دندانپزشک شما ممکن است بی حسی موضعی برای بی حسی بافت لثه و راحت تر کردن عمل ارائه دهد.

فرآیند جرم گیری ممکن است در طی چندین جلسه صورت گیرد. برخی از دندانپزشکان دهان را به چهار قسمت تقسیم می کنند، در حالی که برخی دیگر این کار را در دو مرحله انجام می دهند.

جرم گیری دندان - ترمیم دندان

بعد از جرم گیری چه مواردی را باید در نظر بگیرید؟

دهان شما ممکن است بعد از جرم گیری و ترمیم دندان احساس درد و حساسیت کند. برخی از بیماران پس از عمل تا چند روز دچار تورم یا خونریزی می شوند.

دندانپزشک شما ممکن است یک خمیردندان مناسب را برای کاهش درد پیشنهاد کند. ممکن است پس از عمل از دهانشویه تجویز شده برای تمیز نگه داشتن لثه استفاده کنید. بسیار مهم است که بعد از جرم گیری از روش هایی مانند مسواک زدن و نخ دندان استفاده کنید تا از تشکیل مجدد جرم در همان نواحی جلوگیری کنید.

ممکن است برای ویزیت دوم نیز به دندان پزشک خود مراجعه کنید. جرم گیری دندانها یک درمان بسیار رایج برای بیماران مبتلا به بیماری لثه است. تقریباً نیمی از افراد بزرگسال به بیماری لثه مبتلا هستند. بنابراین اگر دندانپزشک شما این روش را توصیه می کند ناراحت نباشید.

جرم گیری دندانها در صورت لزوم می تواند به شما در مبارزه با جرم روی سطح دندان و حفاظت دهان کمک کند.

پاکسازی عمیق دندانها چه مزایایی دارد؟

در صورت ابتلا به بیماری لثه ممکن است فاصله بین لثه و دندان ایجاد شود و جرم حاوی باکتری در آن تجمع کند. در این حالت نیاز به تمیز کردن عمیق می باشد.

اگر بیماری لثه تشدید شود، فضای بین لثه و دندان شما می تواند بیشتر شود. در نتیجه باعث تضعیف استخوان های نگهدارنده، لق شدن دندان ها یا از دست دادن دندان های شما می شود.

اگر دندانپزشک شما جرم گیری را به شما توصیه می کند، از مزایای ذیل بهره مند خواهید شد.

  • جلوگیری از پیشرفت بیماری لثه
  • درمان عفونت دهان
  • تمیز کردن دندان ها در بالا و زیر خط لثه
  • کاهش بوی بد دهان ناشی از بیماری لثه
  • محافظت از ریشه دندان های شما

تمیز کردن عمیق دندانها چه معایبی می تواند داشته باشد؟

با وجود اینکه پاکسازی عمیق می تواند بیماری لثه را درمان کند، اما این روش خطرات خود را دارد. معایب تمیز کردن عمیق دندانها عبارتند از:

  • ممکن است باعث آسیب عصبی شود
  • اتصال مجدد لثه به دندان را تضمین نمی کند
  • ممکن است باعث عقب نشینی لثه های شما شود
  • در صورت ضعف سیستم ایمنی، عفونت احتمالی وجود دارد
  • وجود درد و حساسیت

درد و حساسیت از شایع ترین عوارض جانبی است. خطرات ناشی از تمیز کردن عمیق معمولاً حداقل است و فقط حدود 5 تا 7 روز طول می کشد، اگرچه در موارد گسترده ، ممکن است تا چند هفته ادامه یابد.

جرم گیری دندان - دکتر لیلا عطایی

چگونه حساسیت پس از جرم گیری را کاهش دهیم؟

برای چند روز پس از عمل سعی کنید غذاهای نرم مانند ماست، سس سیب زمینی یا پوره سیب زمینی  مصرف کنید. همچنین باید از خوردن غذاها و نوشیدنی های داغ یا خیلی سرد خودداری کنید. این امر به کاهش حساسیت کمک خواهد کرد.

مصرف داروهای ضد درد مانند استامینوفن و ایبوپروفن می تواند باعث کاهش التهاب و درد ناشی از جرم گیری شود. شستشو با آب نمک می تواند در کاهش درد کارساز باشد و تاحدی از عفونت جلوگیری کند.

برای کاهش درد ناشی از جرم گیری و التهاب لثه سعی کنید از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. حداقل دوبار در روز از مسواک با موهای نرم استفاده کنید و حداقل یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.

جرم گیری دندان هایتان را به دکتر لیلا عطایی بسپارید!

خانم دکتر لیلا عطایی با توجه به دانش کامل و تجربه زیاد در امر دندانپزشکی، تمام ملزومات لازم برای این کار را به صورت حرفه ای به کار گرفته است. شما در نهایت ارامش بهترین کار و حرفه ای ترین خدمات را از ما دریافت خواهید کرد.

شما می توانید، تمام خدمات مربوط به جراحی، ایمپلنت دندان، ارتودنسی دندان، جرم گیری دندان و … را در محیطی کاملا بهداشتی و تجهیزات استریل شده به دکتر لیلا عطایی بسپارید.

فهرست