دندان های نیش

دندان های نیش و مشکلات آن ها

یکی از دندان هایی که تاثیر بسیار زیادی در زیبایی لبخند شما میگذارد، دندان های نیش است. به دلیل محل قرار گیری این دندان ها در قوس فک کشیدن و یا افتادن این دندان باعث میشود لب و بقیه اجزای صورت تغییر شکل دهند. دندان های نیش یکی از محکم ترین دندان ها در فک هستند و دیرتر از سایر دندان ها میوفتند یا خراب میشوند. دلیل آن هم این است که این دندان بلند ترین طول ریشه را نسبت به سایر دندان ها دارد و تک ریشه ای است. رویش این دندان ها معمولا بین سن ده تا دوازده سالگی است. این دندان با عنوان دندان سوم نیز شناخته میشود.

همینطور که این دندان از سایر دندان ها خاص تر است. مشکلاتی هم که برایش ایجاد میشود خاص تر است. ما در این مقاله قصد داریم برخی از مشکلاتی که برای دندان نیش ایجاد میشود و به معرفی درمان آن ها بپردازیم. پس تا اخر این مقاله با ما همراه باشید.

دندان نیش جزو دندان های جلویی دهان به حساب می آید. به همین دلیل برای انجام باندینگ و اصلاح فرم گزینه به شدت مناسبی هستند. امروزه با تراز کردن و مرتب کردن دندان ها حس خوبی به فرد میبخشند. دندان های صاف و یک دست، میتواند اعتماد به نفس فرد را افزایش دهد.

دندان نیش

بیرون زدگی دندان نیش به چه صورت است

در بعضی از افراد مشاهده میشود که دندان نیش آن ها بیرون زده است و از سایر دندان ها جلوتر قرار گرفته است. دلیل این اتفاق میتواند آن باشد که فک شخص کوچک تر از دندان های آن شخص است. به همین دلیل تمام دندان ها در فک جا نشده و دندان نیش که در قوس فک قرار دارد، از آن بیرون بزند. بیرون زدگی یک دندان از سایر دندان ها باعث میشود که دندان ها ناصاف و نامرتب جلوه کنند و در زیبایی شما تاثر بگذارد.

شاید برای شما جالب باشد: عصب کشی دندان

روش های درمان دندان نیش بیرون زده کدام اند

برای درمان بیرون زدگی دندان نیش میتوان از سنین کودکی و خورد سالی اقدام به درمان کرد. یعنی زمانی که هنوز دندان های شخص شیری است و دندان های دائمی در نیامده است. در این زمان شما با مراجعه به پزشک و انجام درمان با روش سریال اکسترکشن میتوانید از وقوع این اتفاق و بیرون زدگی دندان نیش جلو گیری نمایید. در این روش برخی دندان ها در زمان مناسب خود کشیده میشوند. این کار باعث میشود که دندان های دائمی به طور مرتب و در جای خود قرار گیرند. با انجام این کار دیگر نیازی به درمان نخواهید داشت و یا اگر به درمان نیاز داشتید به صورت ارتودنسی مختصر است و یا با اصلاح طرح لبخند، مشکل شما حل خواهد شد.

اگر از درمان سریال اکسترکشن استفاده نکنید؛ باعث این میشود که در اینده نیاز به استفاده از ارتودنسی های ثابت و یا کشیدن برخی از دندان های خود داشته باشید. این اتفاق باعث میشود زمان درمان و هزینه شما بیشتر شود و کار شما برای درست کردن دندان هایتان سخت از قبل شود.

دندان نیش نهفته و روش های درمان آن

در بعضی افراد ممکن است به صورت مادرزادی دندان نیش موجود نباشد یا بنا به دلایلی از بین رفته باشد. در این صورت میتوانیم اقدامات زیر را انجام دهیم. اگر جوانه دندان نیش کلا وجود نداشته باشد. باید از روش هایی مانند بریج، ایمپلنت، استفاده از دندان های مصنوعی و… مشکل را حل کرد.

اما اگر جوانه دندان نیش وجود داشته باشد. ولی به دلیل نبودن فضا برای رویش، در نیامده باشد. میتوان با روش ارتودنسی این مشکل را برطرف کرد. در روش ارتودنسی باید ابتدا دندان ها را جا به جا کرد. به دلیل اینکه فضایی برای رویش دندان نیش فراهم کرد. بعد از مهیا کردن شریطی برای رویش دندان نیش، باید از طریق لیزر و یا انجام جراحی قسمتی از دندان نیش نهفته را نمایان کنید. بعد از نمایان شدن دندان نیش نهفته، شرایط برای چسابندن براکت ارتودنسی به دندان نیش و در نهایت مرتب کردن دندان ها فراهم خواهد شد.

دندان نیش

در مواردی هم ممکن است دندان نیش نهفته به طور کلی از قوس فک خارج شده باشد. در این حالت، برگرداندن دندان به قوس فک کار بسیار سخت و دشواری است. این کار با روش ارتودنسی میتواند کار بسیار سخت و دشواری باشد. به طوری که بعضی از پزشکان پیشنهاد میکنند که به جای انجام ارتودنسی، دندان را با استفاده از جراحی بیرون بکشیم و از ایمپلنت استفاده کینم. اما بعضی وقت ها، موقعیت قرار گیری دندان به گونه ای است که حتی کشیدن دندان از فک هم میتواند کاری سخت و دشواری باشد. به همین دلیل برخی از پزشکان حتی بدون جراحی و خارج کردن دندان نهفته از فک، ایمپلنت را در فک کاشته و اقدام به گذاشتن روکش دندان میکنند.

تحلیل رفتن لثه دندان نیش به چه صورت است

دندان های نیش به دلیل اینکه موقعیت خاصی را در قوس فک دارند، نیروی زیادی از طرف دندان های مقابل خود تحمل میکنند. اگر نیروی وارده به دندان نیش از مقدار تحمل دندان بیشتر باشد باعث میشود که دندان تحلیل رود. زمانی که دندان تحلیل میرود لثه روی دندان نیز تحلیل خواهد رفت. از طرفی دندان نیش ریشه، بسیار بزرگ و طولانی دارد و همین مسئله باعث میشود که لبه های لثه ای که روی دندان نیش است نازک باشد. دراین موقع اگر، به طور محکم و سخت مسواک بزید. لبه های لثه تحلیل خواهند رفت و یا به نوعی لبه ها لثه بالا تر میرود.

در این حالت 2 تا راه حل وجود دارد. اول اینکه عادت مسواک زدن سفت را اصلاح کنید. دوم اینکه به یک دندان پزشک مراجعه کنید و اگر دندان پزشک تشخیص داد که فشار زیادی روی دندان نیش است. این فشار را با روش های مختلفی از روی دندان بردارید.

بعد از انجام فرایند درمان، برای افزایش ارتفاع و یا ضخامت لثه، میتوان قسمتی از لثه فرد را به آن ناحیه پیوند داد. بعد از این کار و پیوند زدن این ناحیه، لثه دیگر تحلیل نخواهد رفت و مشکلی برای شما ایجاد نخواهد شد. این پیوند هم موجب زیبایی و اصلاح طرح لبخند شما میشود و هم باعث میشود که حساسیت های دندانی کم تری را در اینده تجربه کنید.

اصلاح فرم دندان نیش به روش تراش دادن دندان

اگر دندان های نیش ناصافی دارید و یا دندان نیش شما دچار مشکلاتی است. با استفاده از تراش دادن دندان ها میتوان آن را اصلاح کرد. این تراش در سطح کمی از مینای دندان انجام خواهد پذیرفت. با استفاده از تراش دادن کمی از مینای دندان میتوان بلندی و یا سطح آن را درست کرد و به آن هارا به حالت استانداد خود در آورد. به طور کلی مشکلاتی که با استفاده از تراش دادن دندان قابل حل هستند عبارت اند از: لب پر شدن دندان ها، شکستگی دندان ها، نوک تیز بودن بیش از حد آن ها، هم پوشانی دندان ها و …

دندان نیش

مزایای صاف کردن و تراش دادن دندان نیش

همانطور که گفتیم اصلاح فرم دندان ها میتواند تغیراتی در شما ایجاد کند که باعث حس بهتر نسبت به خود شوید. برخی از اصلاحات فرم دندان عبارت اند از:

هزینه کمتری دارد

تراش دادن دندان ها نسبت به سایر روش های صاف کردن و اصلاح دندان، ارزان تر و کم هزینه تر هستند. شما میتوانید با صرف هزینه کمی دندان های نیش خود را تراش دهید و بلندی ها و نا صافی ها آن را اصلاح کنید. با این کار به خودتان لبخندی زیبا تر خواهید بخشید.

باعث ارتقاء سلامت دندان ها میشود

با تراش دادن جزئی دندان ها مشکلاتی از قبیل هم پوشانی دندان ها برطرف خواهند شد. این اتفاق باعث میشود که دیگر پلاک ها مانند قبل بر روی دندان ها نمانند. نبودن تراکم پلاک ها بر روی دندان باعث میشود که از ابتلا به پوسدگی دندان در امان باشید و خطر پوسیدگی دندان ها را کاهش دهید.

این روش درد کم تری دارد

این روش نیازی به بی حسی ندارد. به این دلیل که مینای سطحی دندان ها تراش خواهد خورد و شما احساس درد نخواهید کرد. این مسله موجب میشود که انجام آن اسان تر از سایر روش ها باشد.

معایب تراش دندان چیست

تراش دادن دندان های نیش همینطور که مزایایی دارد. دارای معایبی هم هست که در ادامه برخی از آن هارا بررسی میکنیم.

جزئی بودن تغییرات در دندان

با تراش دادن دندان ها تغیراتی که در شما ایجاد میشود جزئی است و به صورت چشمگیری نیست. تراش دادن محدودیت هایی دارد. به طور مثال با تراش دادن دندان ها نمیشود آن ها را سفید تر و روشن تر کرد. شما با تراش دادن دندان های خود فقط میتواند مشکلات کوچک و جزئی دندان های خود را برطرف کنید.

احتمال پوسیدگی دندان افزایش پیدا میکند

یکی دیگر از مشکلات و معیابی که در تراش دادن دندان ها وجود دارد این است که، پس از مدتی احتمال پوسیدگی دندان را افزایش پیدا میکند. حتی در مواردی که تراش خوردن دندان ها بیش از حد باشد باعث میشود که دندان ها بشکنند. امیدارم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و اطلاعات مفیدی را در زمینه دندان نیش و تراش دادن دندان ها بدست آورده باشید.

اگر نظر و یا پیشنهادی در رابطه با این مقاله دارید. نظر خود را در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید. سوال خود را بپرسید تا همکاران ما در کلینک دکتر لیلا عطایی پاسخگوی سوال شما باشند.

فهرست