روش های ترمیم دندان

آشنایی با انواع روش های ترمیم دندان

ترمیم دندان برای اصلاح ساختار دندان ناشی از پوسیدگی یا جراحات دندان مورد استفاده قرار می گیرد. می توانید دندان های ترک خورده، شکسته، یا سوراخ را ترمیم از طریق روش های ترمیمی اصلاح کنید. روش های مختلف بازسازی برای ترمیم سطوح مختلف آسیب دیده دندان طراحی شده است. در این مقاله مهم ترین روش های ترمیم دندان را به شما ارائه خواهیم کرد. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ترمیم دندان چیست؟

حتما در طول زندگی خود با مشکلات دندان از قبیل عفونت، شکستگی و خرابی آن مواجه شده اید. قبل از اینکه به درد بیشتری دچار شوید بهتر است هر چه زودتر نسبت به ترمیم دندان خود اقدام کنید.

ترمیم دندان روش های مختلفی دارد که دندانپزشک شما می تواند دندان های از دست رفته یا قسمتی از ساختار دندان شما را جایگزین یا ترمیم کند. هم چنین، با اعمال روش های ممکن بر روی ساختار دندان از مبتلا شدن به درد و ناراحتی دندان در آینده جلوگیری می کند.

اعمال روش های ترمیم دندان باعث می شود تا ظاهر و عملکرد دندان ها بازیابی شود. اما به این نکته توجه داشته باشید که نوع روش ترمیم بستگی به نوع آسیب دندان شما دارد. در ادامه مقاله رایج ترین روش های ترمیم دندان را به شما خواهیم گفت.

دکتر لیلا عطایی با استفاده از تکنیک های نوین درمانی، هر نوع خدمات ترمیم دندان را در یک محیط کاملا آرام و با رعایت نکات بهداشتی برای شما گرامیان انجام می دهد.

مشکلات دندان که با ترمیم دندان برطرف می شود

همانطور که اشاره کردیم، ترمیم دندان به بازسازی مجدد دندان شما کمک می کند. اگر ساختار دندان به دلیل پوسیدگی، ضعیف شدن، یا شکستگی از بین رفته باشد، ترمیم دندان می تواند تمام این مشکلات را حل کند.

در مورد انواع مواد سازنده ایمپلنت دندان بیشتر بدانید.

قبل از ترمیم دندان چه اتفاقی می افتد؟

مراحل قبل از ترمیم دندان بستگی به نوع ترمیم شما دارد. قبل از هر اقدامی، حتما دندان های خود را تا حد امکان با مسواک زدن تمیز نگه دارید. دندانپزشک شما بعد از معاینه کلی، حفره های دندان را تشخیص و پاک سازی می کند. در صورت نیاز فرآیند عصب کشی و پرکاری دندان ها انجام می شود.

به صورت عموم، قبل از انجام ترمیم دندان، هر گونه مشکلات مربوط به عفونت لثه یا دندان و عصب کشی اعمال می شود تا دندان ها برای ترمیم آماده شود.

ترمیم دندان – پرکاری دندان

اگر دندان های شما بر اثر پوسیدگی از بین رفته باشد، فرآیند پرکاری بر روی آن اعمال می شود. این روش رایج ترین نوع ترمیم دندان است. روش پرکاری دندان در طی یک جلسه صورت می گیرد و نیاز به عمل جراحی خاصی ندارد.

دندانپزشک شما پوسیدگی دندان را تمیز کرده و حفره را پر می کند. چندین ماده مختلف از جمله آمالگام، نقره یا رزین کامپوزیت ممکن است در پر کردن دندان استفاده شود.

اگر دندان جلوی دهان شما نیاز به پرکاری داشته باشد ممکن است دندانپزشک شما از مواد همرنگ دندان برای پر کردن استفاده کند. گزینه های  عبارتند از:

رزین های کامپوزیتی: این مواد از جدیدترین موادی هستند که برای پرکردن دندان استفاده می شوند و به چند دلیل نسبت به مواد آمالگام ترجیح داده می شوند. آنها همرنگ دندان های شما هستند و مانند پرکردگی های فلزی منبسط و منقبض نمی شوند و به دندان ها آسیب نمی رسانند. علاوه بر این، به اندازه پرکننده های فلزی مستحکم و بادوام می باشند.

گلس آینومر: این ماده بیشتر از رزین های کامپوزیت مانند یک درزگیر عمل می کند و اغلب به صورت مات می باشد.

گلس آینومر اصلاح شده با رزین: این ماده شبیه گلس آینومر است، اما دارای رنگ متناسب با دندان برای هماهنگی بهتر با دندان ها است و از ماندگاری بالایی برخوردار است.

روش های ترمیم دندان - دکتر لیلا عطایی

ترمیم دندان – ایمپلنت دندان

ایمپلنت ها ریشه های مصنوعی هستند که دندان های جایگزین مانند تاج یا بریج را در جای خود نگه می دارند. عموما ایمپلنت ها در دو نوع وجود دارد:

اندوستال: در این نوع، ریشه مصنوعی در استخوان فک قرار می گیرد.

ساب پریوستئال: ریشه مصنوعی روی استخوان فک یا بالای آن قرار می گیرد. این نوع ایمپلنت زمانی انجام می شود که استخوان فک قابلیت نگه داشتن ایمپلنت اندوستال در محل را نداشته باشد.

ایمپلنت های دندانی شبیه دندان های طبیعی هستند و می توانند به بهبود وضعیت دندان ها و نحوه گفتار شما کمک کنند. ایمپلنت دندان از روش هایی است که ممکن است چندین جلسه را در بر بگیرد، اما می تواند تا چندین دهه دوام بیاورد.

ترمیم دندان به روش بریج

بریج ها در واقع یک نوع دندان مصنوعی هستند که برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شوند. آنها توسط تاج هایی بر روی دندان های اطراف متصل می شوند و ظاهر و عملکرد دندان و دهان شما را بازیابی می کند.

بریج ها معمولاً از پرسلن ساخته شده اند و با رنگ طبیعی دندان های شما مطابقت دارد. برخی از آنها ممکن است از مواد چینی ساخته شده باشند که به فلز قوی تری در زیر آن چسبانده می شود.

انواع مختلفی از بریج ها وجود دارد، مانند:

  • سنتی
  • مریلند
  • کنسول

تعداد دندان های از دست رفته و محل قرار گیری آنها تعیین کننده نوع بریج مورد نیاز شما خواهد بود. عامل مهم دیگر، کیفیت دندان های تکیه گاه که دندان های دو طرف بریج هستند می باشد.

دندانپزشک عمومی یا پروتودنتیست، برای ترمیم یا جایگزینی دندان های از دست رفته یا آسیب دیده شما می تواند عمل بریج را نیز انجام دهد.

ترمیم دندان با دندان مصنوعی

پروتزها همان دندان های مصنوعی متحرکی هستند که برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شوند. دندان مصنوعی دقیقاً شبیه دندان ها و لثه های اطراف آن است.

اگر تمام دندان های خود را به دلیل آسیب، پوسیدگی دندان یا بیماری لثه از دست داده باشید. ممکن است یک مجموعه کامل از دندان مصنوعی توسط پزشک تجویز شود. اگر تعدادی از دندان های طبیعی خود را دارید، ممکن است یک دندان مصنوعی جزئی برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود تهیه کنید. این امر به شما کمک می کند تا شکل و ظاهر دندان های خود را دوباره بدست بیاورید.

پیوند دندان یا باندینگ دندان

باندینگ دندان برای ترمیم ظاهر دندان های ترک خورده، تراشیده و تغییر رنگ داده شده استفاده می شود. دندانپزشک شما یک رزین کامپوزیت بر روی دندان شما اعمال می کند که با رنگ دندان های طبیعی شما مطابقت دارد. این عمل به گونه ای است که ماده رزین پس از قالب گیری متناسب با دندان ها تغییر شکل می دهد و سپس با نور ماوراء بنفش محکم می شود. باندینگ دندان به اندازه روکش محکم نیست و ممکن است به راحتی تراشیده شوند و نیاز به یک روش ترمیم اضافی داشته باشند.

خطرات و عوارض ترمیم دندان

شایع ترین خطر، پس از عمل ترمیم دندان می تواند حساسیت یا ناراحتی عمومی باشد. به ندرت ممکن است دچار عفونت یا واکنش آلرژیک به فلزات استفاده شده شوید.

ترمیم های دندانی خطرات بسیار کمی دارند اما بعضی مواقع ممکن است روکش های موقت  شل شوند و بیفتند. اگر حفره‌های عمیق در دندان خود دارید یا پر شدن حفره‌ها را به تأخیر می‌اندازید، می‌تواند منجر به عصب کشی.کانال‌های ریشه یا حتی کشیدن دندان شود.

روش های ترمیم دندان - دندانپزشکی

مراقبت های بعد از ترمیم دندان

پس از ترمیم دندان، برای اینکه از ماندگاری بالایی برخوردار باشد، بهتر است برخی عادات غذایی و نوشیدنی خود را برای 24 ساعت آینده تغییر دهید.

  • خوردن غذاهای نرم
  • پرهیز از نوشیدن مایعات سرد
  • خودداری از مواد غذایی رنگی و شیمیایی
  • رعایت بهداشت دهان و دندان

خدمات ترمیم دندان در مطب دکتر لیلا عطایی

دکتر عطایی به همراه کادر حرفه ای و با تجربه خویش انواع خدمات دندان پزشکی از قبیل جراحی اپیکو، ترمیم دندان، بازسازی خط لبخند، عصب کشی، ایمپلنت دندان و غیره را با بهترین و با کیفیت ترین مواد انجام می دهد.

با توجه به شرایط کرونا و جلوگیری از انتقال ویروس، تمام تجهیزات و وسایل مورد استفاده ضدعفونی می شود و اصول بهداشتی رعایت می گردد.

ما برای شما زیباترین لبخند را هدیه می کنیم.

فهرست