بیماری لثه

علائم بیماری لثه چیست و چگونه می‎‌توان آن را درمان کرد

یکی از اولین علائم بیماری لثه، مشاهده خون در دهان است. اگر هنگام مسواک زدن در دهان خود با خونریزی لثه مواجه شده‌اید، ممکن است بیماری لثه داشته باشید. برای آشنایی با بیماری لثه، علائم مختلف و روش درمان آن در ادامه با ما همراه باشید.

بیماری لثه چیست

نوع خفیف بیماری لثه ژنژیویت نامیده می‌شود. اگر این بیماری در شما وجود داشته باشد، فقط لثه‌های شما عفونت کرده‌اند. اگر آن را درمان نکنید، عفونت می‌تواند به زیرخط لثه نفوذ کرده و وارد استخوان شود. در این شرایط با نوع جدی‌ تری ازآن‌ رو به رو هستید. نوع جدی‌ تر بیماری لثه پریودنتیت نامیده می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند لثه و پریودنتیت خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان، ذات‌الریه و سرطان را در فرد افزایش می‌دهند. تشخیص زودهنگام بهترین گزینه برای درمان است.

ژنژیویت

در مورد عمل پیوند لثه بیشتر بدانید: عمل پیوند لثه چیست و چه گونه انجام میشود؟

بیماری لثه چه علائمی دارد

اگر از علائم این بیماری اطلاع داشته باشید، قادر خواهید بود مشکل را قبل از جدی شدن پیدا کرده و درمان کنید. در ادامه چندین مورد از این علائم را برایتان شرح می‌دهیم.

لثه‌های قرمز و متورم:

یکی از اولین نشانه‌های این  بیماری، لثه‌های قرمز و متورم است. بیماری‌های لثه معمولاً با التهاب در امتداد لثه شروع می‌شود. همچنین ممکن است احساس حساسیت یا درد داشته باشند و هنگام نخ دندان کشیدن یا مسواک زدن به‌راحتی خونریزی کنند.

بوی بد دهان:

دهان خانه‌ای گرم و مرطوب برای میلیون‌ها باکتری است. آنها از پلاک تغذیه می‌کنند، بنابراین هرچه بیشتر از آن داشته باشید، منبع غذایی بیشتری دارند. باکتری‌ها سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند لثه‌ها و دندان‌ها را تحریک کرده و بوی بدی داشته باشند. این علامت همچنین می‌تواند نشانه بیماری جدی لثه باشد.

زوال لثه:

اگر دندان‌های شما بلندتر به نظر برسند، به این معنی است که لثه‌هایتان کوچک شده‌اند. وقتی استخوان شروع به شکستن می‌کند، لثه‌ها از دندان جدا می‌شوند و این امر باعث عقب‌نشینی لثه می‌شود.

دندان‌های حساس:

اگر یک جرعه از نوشیدنی سرد باعث ایجاد لرزش در شما می‌شود، ممکن است به بیماری لثه گرفتار شده باشید. این یکی از علائم بیماری لثه است که اغلب با کوچک شدن لثه‌ها در دهان رخ می‌دهد. با عقب‌نشینی لثه‌ها، قسمت حساس دندان – که عاج نامیده می‌شود – نمایان شده و هنگام قرارگرفتن در معرض آب‌وهوای سرد باعث ایجاد حساسیت دندان می‌شود.

لرزش یا تغییر دندان:

آیا اخیراً لبخند شما کمی متفاوت به نظر می‌رسد؟ بیماری لثه می‌تواند به استخوان‌هایی که دندان‌های شما را در محل خود نگه می‌دارند حمله کرده و باعث شل شدن یا حرکت آنها شود. پریودنتیت علت اصلی آن است و حتی می‌تواند نحوه نیش دندان‌ها را هنگام گاز زدن تغییر دهد.

بیماری لثه را چگونه می‌توان درمان کرد

هدف کنترل عفونت است. دندانپزشک به آنچه آسیب‌دیده نگاه می‌کند تا بفهمد از کجا شروع کند. در ادامه روش‌های درمان بیماری لثه را به شما معرفی می‌کنیم.

جرم‌گیری عمیق:

اولین راه درمان بیماری لثه، تمیز کردن دقیق و عمیق است. برخلاف جرم‌ گیری معمولی که معمولاً فقط بالای خط لثه انجام می‌شود، جرم‌ گیری عمیق زیر خط لثه انجام می‌گیرد. دندانپزشک همچنین از ابزارهای ویژه‌ای برای این کار استفاده خواهد کرد.

دارو:

هیچ قرص یا پماد جادویی وجود ندارد که بتواند این بیماری را درمان کند. بااین‌حال، دندانپزشک ممکن است به‌عنوان بخشی از درمان برای شما دارو تجویز کند.

جراحی: اگر جرم‌گیری عمیق نتواند کل مشکل را برطرف سازد، برای رفع آن نیاز به درمان بیشتری است. دندانپزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

جراحی پیوند لثه: جراح بافت را از قسمت دیگری از دهان (مانند کام) می‌گیرد و ریشه‌های در معرض دید دندان را می‌پوشاند تا ازدست‌ رفتن استخوان یا پوسیدگی آن جلوگیری کرده و به دندان‌های حساس کمک کند.

جراحی فلپ: در این جراحی لثه‌ های شما بالا آورده می‌شوند تا جراح بتواند به عمق زیر خط لثه شما دسترسی داشته باشند. سپس لثه را به جای خود می‌چسبانند تا در اطراف دندان محکم شود و از تشکیل بیشتر جرم جلوگیری کند.

دندانپزشک همچنین ممکن است دهان‌ شویه ضدمیکروبی توصیه کند. از دهان‌ شویه به‌عنوان بخشی از برنامه روزانه مسواک زدن خود استفاده کنید تا به کنترل باکتری‌ها در دهان شما کمک کند. دهان‌شویه هم به صورت نسخه‌ای و هم بدون نسخه در دسترس می‌باشد.

فهرست