ژل بی‌حسی دندان نوزاد

ژل بی‌حسی دندان نوزاد چیست | عوارض و خطرها

دندان نوزادان بسیار حساس هستند و خیلی زود درد را احساس میکنند. همچنین نوزاد، در هنگام دندان درآوردن می تواند درد بسیار زیادی متحمل شوند. به همین دلیل ژل بی‌حسی دندان نوزاد وارد بازار شدند که به رفع دندان درد در نوزادان کمک شایانی میکنند. اما پزشکان متخصص توصیه می کنند که از ژل ها استفاده نشود و به جای آن ها از دندان گیر ها استفاده شود.

علائم رشد دندان در کودکان و نوزادان چیست

  • به وجود امدن تغییر در خلق و خو و بداخلاق شدن نوزاد
  • ایجاد سوزش و ناراحتی لثه در نوزاد
  • داشتن خواب پریشان و نا آرام
  • جاری شدن بزاق از دهان نوزاد
  • به وجود امدن جوش در اطراف دهان
  • بی اشتها شدن نوزاد
  • زمانی نوزاد دست و انشگتان خود را گاز میگیرد

تب کردن نوزاد در زمان دندان درآوردن

شاید دیده باشید، زمانی که نوزاد میخواهد دندان در اورد، دچار تب میشود. متخصصین میگویند که این تب ناشی از دندان در اوردن نیست. بلکه به این دلیل است که، در زمان دندان در اوردن، لثه ها شکافته و چاک میخورند. هنگامی که نوزاد دست خود را در دهانش میکند، باکتری ها و میکروب ها از این طریق به بدنش وارد میشوند و در نهایت نوزاد بیمار شده و تب میکند.

 ژل بی حس کننده دندان نوزاد چه کاربردی دارد

انواع ژل بی‌حسی دندان نوزاد به این صورت هستند که به دلیل وجود ترکیبات مسکن، باعث تسکین و کم شدن درد دندان در کودکان و نوزادان میشوند. عده از متخصصان این ژل ها را بی ضرر میدانند و عده از متخصصان هم آن هارا دارای عارضه میدانند و استفاده از دندان گیرها و یا دندانی ها را به جای این ژل ها پیشنهاد میکنند.

دندان نوزاد

میزان مصرف ژل بی‌حسی دندان نوزاد چقدر باشد

به موجب تسکین دندان درد نوزاد میتوانید با صلاح دید پزشک، به مقدار خیلی کم و به اندازه یک نخود، از این ژل ها استفاده کنید. این ژل ها را باید روزی 2 الی 3 بار برای نوزاد بزنید. نکته قابل توجه آن است که حتما باید توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از این ژل ها دهان نوزاد خشک باشد.

بیشتر بدانید: مراجعه به دندان پزشکی در زمان بارداری

عوارض ژل بی‌حسی دندان نوزاد

به عقیده بسیاری پزشکان، استفاده از این ژل ها پر خطر است و بهتر است که از این ژل ها استفاده نشود. دلیلش هم آن است که در این زمان، لثه ها جذب بسیار بالایی دارند. در این ژل ها موادی مانند گیزیلوکائین وجود دارد که این جذب را دو چندان میکند. همچنین این ژل ها میتوانند در اینده اثر منفی بر روی دندان های نوزاد داشته باشند. به همین خاطر بهتر است که از این ژل ها استفاده نکنید و بگذارید نوزاد فرایند دندان دراوردن خود را به طور طبیعی طی کند. وجود داشتن درد و خارش لثه ها و مقداری طب در سنین 5 ماهگی تا 1 سالگی نوزاد، کاملا طبیعی است.

تشنج

همانطور که ذکر شد این ژل ها از نظر بسیاری از پزشکان بی عارضه نیستند و در صورت استفاده میتوانند اثرات بسیار منفی را برای نوزاد به وجود اورند. این ژل ها عوارضی دارند که جدی ترین و مهم ترین عارضه آن، تشنج کردن کودک است. اگر از این‌ ژل ها به مقدار زیادی استفاده شود، میتواند باعث تشنج شود. پس بهتر است تا حد ممکن از این ژل ها استفاده نکنید.

نکات مهم

  • بهتر است در زمان دندان درآوردن نوزاد، تغییری در غذای نوزاد ایجاد نشود.
  • اگر نوزاد گریه های زیاد و طولانی دارد و بی تابی میکند. بهتر است به جای درمان های خود سر به پزشک متخصص مراجعه کنید .
  • بهتر است که بعد از عبور از سن یک سالگی، برای کنترل روند دندان در اوردن و معاینه آن ها، نوزاد را به دندان پزشکی ببرید.
  • برای مسواک زدن دندان نوزاد، از مسواک های پرزی نرم استفاده کنید و ان ها را روزی یک بار به آرامی مسواک بزنید.
فهرست