کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود

کامپوزیت دندان – مشاوره با دکتر لیلا عطایی

امروزه زیبایی دندان ها، نقش مهم و بسزایی در افزایش اعتماد به نفس افراد دارد. روش های مختلفی برای زیبا سازی دندان ها وجود دارد. کامپوزیت یکی از این روش هاست که برای اصلاح لبخند و زیبا کردن دندان ها به کار می رود. قصد داریم در این مقاله در رابطه با کامپوزیت دندان با شما صحبت کنیم.

کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت های دندانی یا کامپوزیت های مبتنی بر رزین، مواد مصنوعی هستند که ماتریس پلیمری را با پراکندگی شیشه، مواد معدنی یا ذرات پرکننده رزین و یا الیاف کوتاه توسط عوامل جفت کننده ترکیب می کنند. مثل آمالگام دندانی، از آن ها برای بازسازی ساختار دندان.از دست رفته در اثر ضربه، پوسیدگی و یا سایر بیماری ها.استفاده می شود. از کامپوزیت ها می توان به عنوان سیمان روی روکش ها استفاده کرد. در حالی که آمالگام در دندانپزشکی در حال حذف تدریجی است،.کامپوزیت ها به یکی از پرکاربردترین مواد.ترمیمی زیبایی تبدیل شده اند.

کامپوزیت های سنتی حاوی ذرات نسبتاً بزرگی از سیلیس بی شکل زمین و کوارتز هستند.که به آن ها خواص مکانیکی خوبی می دهد اما باعث می شود.سطح ترمیم در اثر سایش روزانه زبر شود. علاوه بر این، بسیاری از خرابی های ترمیم کامپوزیت در سطح مشترک.بین دندان و کامپوزیت به دلیل جمع شدگی یا.شکست چسب دیده می شود.

برای غلبه بر این، کامپوزیت های میکرو پر شده،.کامپوزیت های نانو پر شده و سایر کامپوزیت های هیبریدی با استفاده از ذرات بسیار کوچکتر.(در همان زمان با تنوع زیاد در اندازه) برای پر کردن ماتریس توسعه یافتند. با این پیشرفت ها، سطوح صاف تر به دست می آیند و مقاومت به سایش افزایش پیدا می کند و همچنین انقباض بدون به خطر انداختن خواص مکانیکی و فیزیکی کاهش می یابد.

انواع کامپوزیت دندان - دکتر لیلا عطایی

مزایای کامپوزیت ها

مزایای کامپوزیت دندان بسیار زیاد است. از جمله می توان به وزن سبک، استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی و عملکرد خوب طراحی اشاره کرد.

سایر مزایای کلیدی عبارتند از:

  • چون در این روش دندان ها تراشیده نمی شوند.و یا در صورت نیاز به تراشیدن میزان آن بسیار کم است.پس به دندان آسیب وارد نمی شود.
  • قبلیت ترمیمی دارد، پس در صورت مشاهده آسیب دیدگی می توان آن را ترمیم کرد.
  • ترمیم کامپوزیت آسان و در مدت زمان کوتاهی امکان پذیر است.
  • نسبت به لمینت از استحکام و مقاومت بیشتری برخوردار است.
  • ظاهر و فرم و رنگ آن شبیه به دندان طبیعی است.
  • در زمان و هزینه ها صرفه جویی می شود.

معایب ترمیم کامپوزیت ها

  • گاهی مواقع به دلیل انجام ندادن مراقبت های لازم یا پایین بودن کیفیت کامپوزیت دندان لازم است کامپوزیت تعویض گردد.
  • میزان براقیت و درخشندگی در بعضی کامپوزیت ها کم تر است.اما روش هایی برای بالا بردن براقیت و درخشندگی وجود دارد.
  • بعد از کامپوزیت باید نسبت به مسائل بهداشتی توجه بیشتری داشت.
  • از دیگر معایب کامپوزیت ها می توان به احتمال ایجاد لک و تغییر رنگ اشاره کرد که می توان با انجام پولیش نسبت به رفع این مورد اقدام کرد.

مطب دکتر لیلا عطایی با برخورداری از پرسنل مجرب و دستگاه های پیشرفته آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

کامپوزیت درشت دانه یا ماکروفیل

اولین نوع کامپوزیت دندان کامپوزیت ماکروفیل است. این ذرات تاثیر خوبی در دوام و مقاومت بالای کامپوزیت میگذارد ولی از طرف دیگر تمیز کردن سطح ترمیم را دشوار می کند.

کامپوزیت ریز دانه یا میکروفیل

نسل جدیدی از کامپوزیت دندان در سال 1970 میلادی وارد بازار دندانپزشکی شد. این نوع کامپوزیت حاوی ذرات کوچک تر از 100 نانومتر هستند که برخلاف ماکروفیل ها از دوام کمتری برخوردار هستند. خوبی این نوع کامپوزیت، سهولت در پولیش کردن و صاف بودن سطح ترمیمی آن است. همانگونه که گفته شد میکروفیل ها ضعیف هستند.و در برابر فشارهای وارد شده به دندان نمی توانند.مقاومت کنند.

کامپوزیت هیبرید، میکروهیبرید و نانو هیبرید

این نوع کامپوزیت بین دو کامپوزیت ماکروفیل و میکروفیل قرار دارد.ذرات کامپوزیت هیبرید بین 10 تا 50 میکرومتر و همچنین ذراتی به اندازه 40 نانومتر است. کامپوزیت میکرو هیبرید و نانو هیبرید دارای فیلر بالایی هستند که باعث می شود مقاومت آن ها در برابر ساییدگی افزایش یابد و در نتیجه استحکام بالایی داشته باشند.

از معایب این نوع کامپوزیت می توان به کاهش زیبایی به دلیلی استهلاک اشاره کرد. این نوع ماده به دلیل اینکه سطح ترمیم یک دستی ندارد باعث می شود تاثیر پولیش کاهش یابد و شفافیت سطح دندان را از دست بدهد.

مراقبت از کامپوزیت دندان - انواع کامپوزیت

نانو کامپوزیت ها

نانو کامپوزیت ها نسل جدیدی از کامپوزیت ها است.که ذرات آن به یکدیگر متصل شده و نانوکلاستر را تشکیل می دهند.که همین ویژگی باعث شده.تا این کامپوزیت منحصر به فرد باشد. تجمع ذرات کوچکتر و تبدیل آن ها به ذرات بزرگتر باعث می شود تا قدرت، مقاومت در برابر ساییدگی، قابلیت پولیش و استحکام این نوع از کامپوزیت افزایش یابد. می توان گفت که بهترین نوع کامپوزیت دندان است.

مراحل انجام کامپوزیت

این عمل شامل پروسه ای می باشد که شامل جلسات مشاوره، قالب گیری و نصب کامپوزیت دندان است که در ادامه به آن ها می پردازیم

معاینه: در این مرحله پزشک دندان را مورد بررسی قرار می دهد و ممکن است از دندان ها با استفاده از اشعه ایکس عکس بگیرد.

قالب گیری: در این مرحله دندانپزشک یک قالب از دندان شما را می سازد، تا روکش مناسب دندان شما را با توجه به قالب تهیه نماید.

نصب کامپوزیت: برای نصب کامپوزیت دندان ممکن است.مقداری از سطح دندان تراش داده شود که این مقدار بسیار کم بوده به صورتی که نیاز به بی حسی ندارد.سپس با استفاده از چسب بر روی دندان قرار خواهد گرفت.

مراقبت از کامپوزیت دندان

با رعایت نکات زیر می توانید طول عمر کامپوزیت دندان خود را افزایش دهید.

  • به صورت مرتب مسواک بزنید.
  • از نخ دندان استفاده کنید. چون مسواک به تنهایی کار نظافت دندان را نمی تواند تکمیل کند.
  • هنگام خوردن مواد غذایی سفت مراقب باشید.چون به کامپوزیت آسیب وارد می کند.
  • بعد از خوردن مواد غذایی رنگی.مانند چای و قهوه دندان های خود را مسواک بزنید.
  • از دهان شویه هایی که دندانپزشک توصیه کرده استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات مثل سیگار و قلیان بپرهیزید، چرا که بر روی رنگ کامپوزیت تاثیر می گذارند.
  • به منظور بررسی و معاینه در فواصل زمانی معین و توصیه شده.به دندانپزشک مراجعه نمایید.

انجام کامپوزیت دندان در مطب دکتر لیلا عطایی

مطب دکتر لیلا عطایی، با سابقه چندین ساله در زمینه دندانپزشکی انواع خدمات جراحی دندان، ایمپلنت دندان، کامپوزیت، ارتودنسی دندان، ترمیم دندان، جرم گیری دندان و غیره را برای شما عزیزان انجام می دهد.

محیطی آرام و بدون استرس را برای انواع گروه سنی فراهم و برای جلوگیری از انتقال ویروس، تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده ایم.

فهرست